Κατά τη διάρκεια της ανάμυξης των υλικών, ψεκάστε ομοιόμορφα όλα τα υλικά με το διάλυμα EM Active (1:10 έως 1:100 αραιωμένο με νερό) και ανακατέψτε καλά.
ΥΠΟΔΕΙΞΗ:
Εάν το υλικό είναι πολύ υγρό, πρέπει να αναποδογυριστεί ξανά. Για να ξεκινήσει ξανά η ζύμωση, ψεκάστε επιπλέον με 0,1 Lit EM Active ανά m³.
2o Βήμα – Φάση ζύμωσης
ΧΡΗΣΗ:
Όταν θα έχει επιτευχθεί η υγρασία 35-40% των υλικών, δεν θα πρέπει να το ανακατέψουμε για τις επόμενες 6-8 εβδομάδες.
Σκεπάστε με ένα πλαστικό ώστε να επιτύχουμε την αναερόβια ζύμωση.
Αφήστε το να ζυμωθεί για 6-8 εβδομάδες από την άνοιξη έως το φθινόπωρο και 8-10 εβδομάδες το χειμώνα χωρίς περαιτέρω βήματα.
3ο Βήμα εφαρμογή του ΕΜ bokashi
ΧΡΗΣΗ: Απλώστε ή ενσωματόστε το περιεχόμενο στο έδαφος.
ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Μετά από 2-4 εβδομάδες, το bokashi σχηματίζει ένα έδαφος ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Λόγω του όξινου pH του φρέσκου Bokashi, φυτέψτε ή σπείρετε μόνο μετά από μια εβδομάδα.
Οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί ΕΜ που συνυπάρχουν στο Bokashi, ενεργοποιούν τον φυσικό μεταβολισμό των φυτών ώστε να παράγουν φυσικά αντιβιοτικά φυσικές ορμόνες, και να συμβλουν στη ποιοτική αύξηση των φυτών. Δοσολογία: κατά 1 – 4% με ενσομάτωση στο χώμα. 0,5 – 1 κιλό ανα m2