0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Κομποστοποίηση λυματολάσπης

Επίδραση και οφέλη από την κομποστοποίηση  των λυμάτων.

Σε χώρες που δεν έχουν καθιερωμένο σύστημα πρωτογενούς διαχωρισμού απορριμμάτων, μεγάλες ποσότητες οργανικών απορριμμάτων καταλήγουν σε χωματερές αστικών απορριμμάτων, όπου η αποσύνθεση γίνεται με τη διαδικασία της αποσύνθεσης με την εντατικοποίηση των δυσάρεστων οσμών και την εμφάνιση μεγάλου αριθμού εντόμων.

Επίσης , οι λάσπες από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων καταλήγουν συχνά σε χώρους υγειονομικής ταφής, γεγονός που επιβαρύνει επιπλέον τους υγειονομικούς και ακατάστατους χώρους υγειονομικής ταφής αστικών απορριμμάτων.

Με αυτόν τον τρόπο χάνεται πολύ γρήγορα ο χρήσιμος χώρος του ΧΥΤΑ, μεγάλος αριθμός εντόμων εμφανίζονται ως πιθανοί φορείς ασθενειών, αναπτύσσουν έντονη δυσάρεστη οσμή και υποβαθμίζουν το περιβάλλον διαβίωσης και εργασίας.

Η τεχνολογία κομποστοποίησης με EM  σημαίνει ότι απόβλητα οργανικής προέλευσης που διαχωρίζονται από αστικά ή βιομηχανικά απόβλητα εισάγονται στη διαδικασία ενζυματικής αποσύνθεσης με τη βοήθεια ωφέλιμων μικροοργανισμών, που επιταχύνει τον χρόνο αποσύνθεσης, μειώνει τις δυσάρεστες οσμές και μειώνει τον αριθμό των εντόμων (μύγες, κουνούπια, κ.λπ.).

Με αυτόν τον τρόπο, παίρνουμε ποιοτικό κομπόστ με αυξημένη αξία χρήσης (καθώς το κομπόστ από κοινοτικές δραστηριότητες μερικές φορές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί στη γεωργία), χωρίς δυσάρεστες οσμές και παρουσία εντόμων, που επηρεάζει θετικά την ποιότητα της εργασίας και του περιβάλλοντος και του περιβάλλοντος. συνολικά στο χώρο κομποστοποίησης

Κομποστοποίηση λάσπης  λυμάτων για μείωση της οσμής και βελτίωση της απόδοσης αποικοδόμησης

Με τη χρήση προϊόντων Multikraft στην κομποστοποίηση, οι δυσάρεστες οσμές (Η2S,NH4 κ.λ.π)  μπορούν να εξαλειφθούν σχεδόν πλήρως  και ο φόρτος εργασίας κατά την κομποστοποίησης, μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Με την προσθήκη τους στο σωρό κομποστοποίησης, ακόμη και οι δύσκολες πρώτες ύλες ( λίπη, λάδια λυματολάσπη κ.λ.π) διασπώνται και κομποστοποιούνται  ευκολότερα όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα.

 Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, το κομπόστ από οργανικά απόβλητα ή στεγνή λάσπη λυμάτων,  μπορεί να γίνει άοσμο σε μόλις 6-8 εβδομάδες με πολύ μικρή προσπάθεια περιστροφής.

Πλεονεκτήματα της κομποστοποίησης λυματολάσπης

  • Βελτίωση της διαδικασίας κομποστοποίησης με την καταστολή των διεργασιών σήψης
  • Μειώστε τις διαδικασίες στροφής και συνεπώς και τον φόρτο εργασίας
  • Επιτάχυνση της πέψης της λυματολάσπης.

 Δοσολογία και τρόπος εφαρμογής:  

Η επεξεργασία χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση της ζύμωσης. Το υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά κομπόστ είναι έτοιμο μετά από 6-8 εβδομάδες και μόνο με  4 αναδεύσεις.

1ο Βήμα

Δοσολογία για 1 m3

  • 1,50 lit  eMB Activ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Προσθέστε eMB Aktiv ομοιόμορφα στο υλικό κομποστοποίησης κατά την δημιουργία του σωρού.

Στην περίπτωση υλικών που είναι δύσκολο να κομποστοποιηθούν (λίπη, λάδια)  προσθέστε επιπλέον 0,1 Lit  eMB Starter ανά m³.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ

Πριν την εισαγωγή των μικροοργανισμών, ο σωρός πρέπει να έχει βέλτιστη αναλογία C: N για κομποστοποίηση (1: 15-30) και βέλτιστη περιεκτικότητα σε υγρασία 35-50%.

2ο βήμα – φάση ζύμωσης

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Αφήστε το υλικό να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 3 εβδομάδες προστατευμένο από τη βροχή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν χρειάζεται να στρίψετε ή να αερίσετε. Το υλικό που είναι πολύ υγρό  θα πρέπει να αναποδογυριστεί για αφύγρανση

3ο   βήμα – φάση ανάδευσης

Δοσολογία για 1 m3

  • 0,10 lit  eMB Activ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Για να επιταχύνετε τη ζύμωση μετά τη φάση της ζύμωσης, γυρίστε μια φορά την εβδομάδα και ψεκάστε με eMB Active ταυτόχρονα.

Αποτελέσματα

Μετά από 6 – 8 εβδομάδες και μόνο 4 διεργασίες ανάδευσης, το κομπόστ της λυματολάσπης είναι έτοιμο.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας

×