0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Καναρίνια- Καρδερίνες

Η εφαρμογή της Τεχνολογίας των Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών Multikraft®   συμβάλει αποτελεσματικά στην υγεία των πτηνών παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες. Οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί  μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν συμπλήρωμα στην τροφή και στο νερό, αλλά και σαν βιολογικό απολυμαντικό.

Προσφέρουν στον οργανισμό των πτηνών θρεπτικές και άλλες χρήσιμες βιονεργές ουσίες  όπως ενζυμα φυτικά αντιβιοτικά, κλπ.

 Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  με ψεκασμό και για την υγιεινή και απολύμανση των χώρων εκτροφής, των σκευών, του πόσιμου νερού, των ιδίων των πτηνών.                                                

Αυξάνουν  την αντίσταση στις ασθένειες, την όρεξη και τον μεταβολισμό της τροφής, την αναπαραγωγή, και την βιωσιμότητα των νεογνών, χωρίς την αναγκαιότητα χρήσης απολυμαντικών και αντιβιοτικών.

Δείτε παρακάτω τα κριτήρια και τις μεθόδους.

Η εφαρμογή των ΕΜ Multikraft®  στα πτηνά έχει ως αποτέλεσμα να:

 • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
 • Περιορίζουν αισθητά τις μυρωδιές και τα απαλλάσσουν από τα έντομα.
 • Βελτιώνουν την αναπαραγωγική διαδικασία.
 • Δίνουν στο φτέρωμα περισσότερη λάμψη και φρεσκάδα.
 • Βελτιώνουν σημαντικά τη γεύση και την αφομοιωσιμότητα  της τροφής.
 • Μειώνουν την ψυχολογική ένταση και κάνουν το κατοικίδιο σας πιο ήρεμο και ισορροπημένο.
 • Περιορίζουν τις δερματικές παθήσεις, κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα.
 • Θρέφουν τους ερεθισμούς, και καθαρίζουν το φτέρωμα των κληστικών ουσιών.
 • Μειώνουν την πιτυρίδα και την σκόνη των φτερών στον αέρα.
 • Μειώνουν τη δραστηριότητα της παθογόνου μικροχλωρίδας.
 • Περιορίζουν τη μυκητίαση και την πρόσβαση σε παράσιτα.

Είναι απολύτως φυσικά προϊόντα και την αποτελεσματικότητά τους τεκμηριώνουν ήδη πολλές πανεπιστημιακές μελέτες παγκοσμίως. Η εφαρμογή τους είναι πολύ εύκολη και καθαρά προληπτική.

Είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα. Πιστοποίηση από: Agrovet GmbH Αυστρίας

Προιόντα –  Δοσολογίες  –  Εφαρμογές

Α1.  FKE  Φυτικό εκχύλισμα με ΕΜ και βότανα της Multikraft®

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη βελτίωση της ευεξίας και στη διατήρηση της υγείας των πτηνών σας. Πρόκειται  για υγρό μείγμα φυσικών ωφέλιμων μικροοργανισμών, οι οποίοι βρίσκονται  ελεύθεροι στην φύση. Αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από Lactobacilli και ζυμομύκητες, μελάσα ζαχαροκάλαμου, οργανικά γαλακτοκομικά,  καθώς και εκχυλίσματα βοτάνων από την αναερόβια ζύμωση των ΕΜ μαζί με επιλεγμένα βότανα βιολογικής καλλιέργειας  ( κύμινο, γλυκάνισο, μάραθο, δενδρολίβανο, φύλλα σημύδας, χρυσόβεργα, μέντα, ρίζα μολόχας, φύλλα βατόμουρο

Χρησιμοποιείται συνήθως αραιωμένο ή και  αδιάλυτο. Έχει γλυκόξινη οσμή, χρώμα κίτρινο – καφέ και pH 3,4 – 3,9. Διατηρείται ενεργό  προς χρήση για  ένα περίπου χρόνο χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του, αρκεί να φυλάσσεται σε σκιερό και δροσερό μέρος.  Δεν χρειάζεται ψυγείο. 

Συνιστάται όταν αραιώνεται με νερό να  χρησιμοποιείται σε διάστημα 1-2 ημερών.

Κατηγορία προϊόντος: Συμπλήρωμα Διατροφής στην κτηνοτροφία.

Η εφαρμογή του είναι πολύ εύκολη και καθαρά προληπτική.                                                                      

Μπορεί να εφαρμοστεί με δυο τρόπους:

1ος   Ψεκάζοντας την τροφή. (αυγοτροφή, χορταρικά, κρέμα νεοσσών κ.λ.π)

2ος   Προσθέτοντας   καθημερινά στο νερό που πίνουν.

Δοσολογία:

Στο νερό: Αρκούν 3-5 ml εκχύλισμα (FΚE) ανά λίτρο νερού, καθημερινά  ή τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα 5 ml ανά λίτρο νερού, Δεν υπάρχει υπερδοσολογία.

Στην τροφή:   και 3-5 ml ανά κιλό στο μείγμα της τροφής.                           

Περίοδος stress (αναπαραγωγή, 1η εβδομάδα νεοσσών, καραντίνα, ασθένεια, μετά από χορήγηση φαρμάκων κλπ): 5 ml / lit νερού.  

Στο νερό του μπάνιου τους (5 σταγόνες στα 100ml νερού), ή  4 ml /1 lit

Το νερό που περισσεύει από τις ποτίστρες, αν ανανεώνετε κάθε ημέρα μπορούμε να ψεκάζουμε την στρωμνή, ή να το χρησιμοποιούμε στο μπάνιο τους.          

Για την βελτίωση της ποιότητας του νερού, προσθέτουμε τα ΕΜ κεραμικά.

Για την υγιεινή εκτροφείων-εξοπλισμού κλπ. με FΚE  ή ΕM Active

 • Συντήρηση: 5-10ml / lit νερού 1-2 φορές την εβδομάδα.

Για μια εβδομάδα ψεκάζουμε καθημερινά. Μόλις η μυρωδιά εξαφανιστεί, συνεχίζουμε να ψεκάζουμε 1-2 φορές την εβδομάδα, με 5-10ml / lit νερού.

 • Γενική καθαριότητα: 10 – 50ml / lit νερού. 2-3 φορές τον χρόνο.

Α2. ΕΜ Active Multikraft®

Απόλυτα  φυσικό προϊόν, κατάλληλο για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των επιφανειών.

Περιορίζει αισθητά τις δυσάρεστες οσμές και απαλλάσσει τα πτηνά από τις μύγες.

Μειώνει την ψυχολογική ένταση και κάνει τα πτηνά και τα κατοικίδια πιο ήρεμα και ισορροπημένα.

Περιορίζει τις δερματικές παθήσεις. Δημιουργεί λαμπερό και υγιές φτέρωμα.

Κατάλληλο για την παραγωγή bokashi.

Άλλες εφαρμογές

 • Με ψεκασμό (υδρονέφωση) μπορεί να εφαρμοστεί στο μείγμα των σπόρων, στην αυγοτροφή, στα χορταρικά, στα φρούτα καθώς και στην κρέμα των νεοσσών για να βελτιώσουμε την θρεπτικής τους αξίας.
 • Με ψεκασμό των σπόρων και λαχανικών, για απολύμανση. Ψεκάζουμε τους σπόρους  με ανέδευση μέχρι να υγρανθούν ελαφρά. Τα λαχανικά μετά το πλύσιμο  χωρίς να περιμένουμε να στεγνώσουν. 
 • Τις φωλιές, τα αυγά και τους νεοσσούς (όσον καιρό βρίσκονται στην φωλιά, μπορούν  να ψεκάζονται 3-4 φορές).
 • Ψεκάζουμε τα ίδια τα πτηνά ή μέλη του σώματός τους.
 • Τα αυγά, για την καλύτερη απολύμανση τους τα εμβαπτίζουμε στιγμιαία σε αδιάλυτο ή αραιωμένο κατά 20% FΚE και τα στεγνώνουμε στον αέρα.
 • Για απολύμανση και καταπολέμηση των οσμών στους χώρους εκτροφής. Στην αρχή ψεκάζουμε μέρα παρά μέρα και αργότερα μία με δυο φορές την εβδομάδα τον περιβάλλοντα χώρο εκτροφής (αέρα, τοίχους, πατώματα κλπ), τα κλουβιά, τα περιττώματα και τα εξαρτήματα με αραιωμένο FΚE ή ΕΜ Active.
 • Ψεκάζουμε με αραιωμένο FΚE ή ΕΜ Active τα πουλιά ή το προσθέτουμε  στο νερό του μπάνιου τους. Όταν οι μυρωδιές είναι έντονες ψεκάζουμε χωρίς αραίωση με το FΚE ή ΕΜ Active. Για συντήρηση ψεκάζουμε με αραίωση 10-20%. 
 • Ψεκάζουμε τις κοτσουλιές για να περιορίσουμε τις μυρωδιές, αλλά κυρίως για απολύμανση.
 • Για απολύμανση των δαπέδων του εκτροφείου, μπορούμε να σφουγγαρίζουμε, ή να ψεκάζουμε με αραιωμένο FΚE ή ΕΜ Active. Αν ανανεώνουμε το νερό στις ποτίστρες κάθε ημέρα, μπορούμε με το νερό που περισεύει να το χρησιμοποιήσουμε για τους ψεκασμούς της στρωμνής και των δαπέδων και ότι περισσέψει στα λουλούδια μας ή στο κήπο μας για λίπασμα.
 • Για απολύμανση πληγών ή τοπικών φλεγμονών από μικρόβια, μπορούμε να ψεκάζουμε το σημείο εκείνο, με αδιάλυτο ή αραιωμένο FΚE ή ΕΜ Active.
 • Το FΚE μπορεί να συνδυαστεί ή να αντικατασταθεί με το ΕΜ Bokashi.
 • Για την ενεργοποίηση του νερού και μείωση του χλωρίου, συνιστάται η  επεξεργασία του με ΕΜ  κεραμικά. Τα ΕΜ κεραμικά καταπολεμούν  τα πιθανά βλαβερά βακτήρια του δικτύου ύδρευσης, και αποτρέπουν την μόλυνση του νερού από τις τροφές και τα περιττώματα των πτηνών.  

 

Α3.  ΕΜ κεραμικά   για την ενεργοποίηση του νερού. 

 Τα EM Κεραμικά,  αποτελούνται από κεραμικό σε μορφή πορσελάνης και ωφέλιμους Μικροοργανισμούς.

Τα EM Κεραμικά συνιστούνται σε εκτροφεία που χρησιμοποιούν στάσιμο νερό από δεξαμενές και δοχεία ή ποτίστρες, καθώς και από δίκτυα ύδρευσης.  Καταπολεμούν  τα πιθανά βλαβερά βακτήρια του δικτύου ύδρευσης, όπως είναι η e.coil,  και αποτρέπουν την μόλυνση του νερού από τις τροφές και τα περιττώματα των πτηνών.  Η διάρκεια ζωής τους είναι απεριόριστη.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ΕΜ κεραμικά στην κατηγορία  Ενεργοποίηση νερού – Κεραμικά 

Α4.   ΕΜ  KLAR    Αποσμητικό χώρου γενικής χρήσης  

Εξουδετερώνει τις οσμές και βελτιώνει το κλίμα των εσωτερικών χώρων. Λειτουργεί αποτελεσματικά σε μούχλα και δεσμεύει τη σκόνη.

Το EM Klar Aktiv μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γενικό αποσμητικό χώρου.Είναι ιδανικό για τη μείωση των οσμών σε στάβλους ή κιβώτια απορριμμάτων. Το EM Klar Aktiv εξασφαλίζει επίσης ένα λαμπερό τρίχωμα για τα κατοικίδια και ανανεώνει τους χώρους ύπνου. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες καθώς δεν περιέχει αιθέρια έλαια.

 

 

Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας

×