0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Κηπουρική

Προτεινόμενα  προϊόντα:

 EM Active  (Ενεργοποιητής εδάφους)

Terrafert εδάφους  (οργανικά οξέα)

ΕΜ κεραμική σκόνη (αντιοξειδωτικό εδάφους και ενίσχυση της φωτοσύνθεσης).

Zeo.Bas  ή  Bio.lit  (ορυκτή πέτρα πυριτίου με 12 κύρια θρεπτικά συστατικά και 22 ιχνοστοιχεία)

Vital.Tricho-P  (Τρυχόδερμα – Φυτοπροστατευτικό εδάφους – Ενισχυτικό ριζικού συστήματος)

Οι Aποτελεσματικοί Mικροοργανισμοί Multikraft® στην κηπουρική δημιουργούν ένα υγιές περιβάλλον στο έδαφος και στην επιφάνεια των φύλλων. Τα φυτά αναπτύσσονται πιο ζωηρά, βελτιώνεται η βλάστηση αλλά και η ανθοφορία, οι καρποί, η ωρίμανση και η ποιότητα της απόδοσης. Τα φρούτα έχουν έντονη γεύση με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα λιπάσματα απορροφώνται καλύτερα και επομένως μειώνονται. Τα φυτά ενισχύονται και είναι λιγότερο ευαίσθητα σε παράσιτα και μυκητιακές επιθέσεις.

Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω  θα πρέπει να εφαρμόζετε τους Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς χωρίς να παραλείπετε τα πιο κάτω: 

– Στο χώμα που έχετε στις γλάστρα σας ,στο παρτέρι σας και στον κήπος σας  να υπάρχει  ικανοποιητική ποσότητα οργανικής ουσίας ( να μην είναι φτωχό σε θρεπτικά συστατικά).                  

–  Να προσθέτετε ζωικές κοπριές με φυτικά υπολείμματα ζυμωμένες με ΕΜΑ  (Βokashi).                                                        

– Κατά την εφαρμογή τους το έδαφος να είναι υγρό ή αμέσως μετά να ποτίζεται.                               

-Να κάνετε χρήση κατάλληλου νερού  χωρίς χλώριο και υψηλό ρυπαντικό φορτίο. Για καλλίτερα αποτελέσματα συνιστάται το νερό να είναι επεξεργασμένο με ΕΜ κεραμικό.

Δοσολογία  στο πότισμα όλων των φυτών:

Το τακτικό πότισμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για βιώσιμα αποτελέσματα και ανθεκτικά φυτά. Προωθεί το σχηματισμό ριζών, τη βλάστηση, την ανθοφορία και την καρποφορία των φυτών.

1.00  lit     νερό

2.00 ml      EM Active 

1.00 ml     Terrafert εδάφους

ΧΡΗΣΗ

Ανακατέψτε το EM Aktive και το Terrafert εδάφους στο νερό και ποτίστε αμέσως τα φυτά, καθώς οι Αποτελεσματικοί Μικροοργανισμοί είναι πιο ενεργοί.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Προσθέστε στο νερό με κάθε διαδικασία ποτίσματος.                    

Αν ποτίζετε καθημερινά  με διάλυμα 1:1000 =10ml σε 10lit νερό. Αν μια φορά την εβδομάδα           1:200 = 50ml σε 10 lit νερό.

Προειδοποίηση: Aν ο ουρανός είναι νεφελώδης, είναι καλύτερο να ποτίζετε λίγο πριν από τη βροχή!

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Για την  καλύτερη ενεργοποίηση του νερού, τοποθετείστε  15 EM κεραμικούς γκρι σωλήνες  ή 1 EM κεραμικό σωλήνα 35 mm ανά 10 λίτρα νερού ύδρευσης προκειμένου να μειώσετε τις συστάδες νερού ώστε τα θρεπτικά συστατικά να μπορούν να απορροφηθούν ακόμη καλύτερα από το φυτό. Απλώς προσθέστε το ΕΜ κεραμικό στο νερό και αφήστε το για λίγι να ενεργοποιηθεί και στην συνέχεια ανακατέψτε τα προϊόντα Multikraft.

Ψεκασμός  για ενίσχυση των φυτών

Για να ενισχύσετε τις φυσικές αντοχές των φυτών ψεκάστε τακτικά. 

 ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ για 1 lit  νερό

40,00 ml  ΕΜ Active

10,00 ml   Terrafert  για φύλλωμα

ΧΡΗΣΗ : Με την χρήση ενός ψεκαστικού, ψεκάστε τα φυτά σας μέχρι να στάζουν.                         

Την περίοδο της άνθισης, συνιστάται η μείωση της δόσης στο ένα τρίτο.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Ψεκάστε τα φυτά με διαφορά 7 έως 14 ημερών νωρίς το πρωί ή το βράδυ.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ

Για πρόσθετη ενίσχυση των φυτών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκχύλισμα τσουκνίδας και εκχύλισμα αλογοουράς. Το εκχύλισμα τσουκνίδας χρησιμοποιείται ως λίπασμα και ως προστασία έναντι των μυζητικών εντόμων όπως οι ψείρες ή τα ακάρεα αράχνης. Το εκχύλισμα αλογοουράς περιέχει μεγάλη ποσότητα πυριτίου που περιέχει πυριτικό οξύ, το οποίο είναι σημαντικό για την ενίσχυση των κυττάρων των επιφανειών των φύλλων και διεγείρει τη φωτοσύνθεση (φαινόμενο πράσινου παράγοντα). Τα σπόρια από μυκητιασικές ασθένειες όπως το ωίδιο ή η αιθάλη μπορούν να διεισδύσουν στα ενισχυμένα κύτταρα των φύλλων πολύ πιο δύσκολα. 

Φύτευση και συντήρηση υπερυψωμένων κλινών.

Η προετοιμασία του εδάφους έχει μεγάλη σημασία, ειδικά για υπερυψωμένα κρεβάτια.                        

Το πότισμα επίσης δυναμώνει τα φυτά από την αρχή.

1,00 lit      νερό

1,00 ml     Terrafert έδαφος

5,00 ml     EM Active

ΧΡΗΣΗ

Καλύψτε τα φυτά που χρησιμοποιούνται ως λίπασμα με φρέσκα αποκόμματα για να τα προστατεύσετε από την ξήρανση. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα ΕΜ καλά, ώστε όλο το χώμα να είναι υγρό.

ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ

Ποτίστε τα φυτά με το μείγμα έτσι ώστε όλο το χώμα να είναι επαρκώς υγρό.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ

10 g EM κεραμικής σκόνης (με 10 L νερό) – που προστίθενται στο νερό άρδευσης – χρησιμεύουν ως πρόσθετος ενεργοποιητής του εδάφους και βοήθημα ζύμωσης στο έδαφος και προάγουν το αμυντικό σύστημα των φυτών.

Απορρίμματα κουζίνας που έχουν υποστεί ζύμωση

Η λέξη Bokashi προέρχεται από τα  ιαπωνικά και σημαίνει “κάθε είδους” (ζυμωμένο, οργανικό υλικό). Ανάλογα με την πρώτη ύλη, το Bokashi χρησιμοποιείται ως λίπασμα, λιπασματοποιητής ή πρόσθετο ζωοτροφών. Το πλήρως ζυμωμένο bokashi διευκολύνει την πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά, περιέχει επίσης μεγάλο αριθμό χρήσιμων μικροοργανισμών και υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών.

Βασικά, το Bokashi μπορεί να παραχθεί με ζύμωση από οποιοδήποτε οργανικό υλικό: π.χ. πίτουρο δημητριακών, αλεύρι καλαμποκιού,  ψιλοκομμένο άχυρο, φύλλα, αποκόμματα χόρτου, απορρίμματα κουζίνας και κήπου, ψιλοκομμένα απορρίμματα ξύλου, κοπριά αγελάδας, χοίρου, κοπριά αλόγου κ.λπ. Ανακατέψτε όσο γίνεται  καλύτερα το τελικό προϊόν.

Λίπανση με κοπριά κοτόπουλου bokashi προάγει τη ζωή του εδάφους, την ανάπτυξη και την υγεία των οπωροφόρων δένδρων, των λαχανικών και των καλλωπιστικών φυτών. 

Εφαρμογή: περίπου 300 g / m2 εδάφους ή 2-5% / m3 γης.

Bio-lit   ή  Ζeo bas  (ηφαιστειακή σκόνη πετρώματος)

Η ηφαιστειακή σκόνη πετρώματος Bio-lit  από βράχο Diabas  εμπλουτίζει το έδαφος με ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Η υψηλή περιεκτικότητα του Diabas  σε ασβέστιο ωφελεί τα εξαντλημένα και όξινα εδάφη. Απλώς πασπαλίζουμε το πέτρωμα  στο έδαφος και ρίχνουμε ένα διάλυμα με  EMActive (50 ml ανά 10 λίτρα νερού). 

Εφαρμογή σε κρεβάτια.  Χρησιμοποιήστε 3 κιλά Bio.lit, σε 10 m² χώματος. Στο compost, προσθέστε 5 έως 7 κιλά σε 100 κιλά υλικών κομποστοποίησης.

Ποσότητα που χρησιμοποιείται σε φυτά σε γλάστρες: 30 g BIOLIT για κάθε διάμετρο γλάστρας 10 cm.
Ποσότητα εφαρμογής σε πολυετή φυτά: 2-3 kg BIOLIT για κάθε λάκκο φύτευσης με διάμετρο 1 m. Για να βελτιώσετε το χώμα γλάστρας , χρησιμοποιήστε 7 κιλά Biolit ανά 100 λίτρα έτοιμου χώματος γλάστρας.

Διαφυλλική λίπανση

Η υψηλή αναλογία πυριτίου και άλλων ορυκτών καθιστά το BIOLIT Ultrafein plus τον ιδανικό συνεργάτη για τη μείωση του κινδύνου προσβολής από επιβλαβείς μύκητες ή έντομα.  Αυτό το προϊόν αναπτύχθηκε ειδικά για χρήση στον ψεκασμό φυλλώματος, καθώς το μέγεθος σωματιδίων του Biolit Ultrafein plus είναι περίπου τέσσερις φορές μικρότερο από έναν πόρο φύλλου και με μέσο ποσοστό εφαρμογής 4-5 kg/ha ανά εφαρμογή,

Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας

×