0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Ο Ζεόλιθος στα Άλογα

Προσθήκη Ζεόλιθου στη τροφή των αλόγων

Τα οφέλη στην υγεία των αλόγων από την χρήση του Ζεόλιθου ως διατροφικό συμπλήρωμα:

Απομακρύνει τα ελεύθερα μόρια της αμμωνίας στο έντερο και στην κοπριά.

Βελτιώνει την πέψη των θρεπτικών συστατικών.

Βελτιώνει τις ζωοτροφές με αποτέλεσμα τα ζώα να χρειάζονται λιγότερη τροφή.  

Μειώνει τις υδαρές κοπριές.

Βελτιώνει τα οστά και την ανάπτυξη των τενόντων.

Βελτιώνει το χρώμα του τριχώματος.

Ελέγχει τις επιβλαβείς οσμές, βελτιώνοντας έτσι το περιβάλλον για τα ζώα καθώς και τους ανθρώπους.

Βελτιώνει την υγεία των ζώων

Ο Ζεόλιθος βελτιώνει τον σχηματισμό των οστών

Το πυρίτιο είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για το σχηματισμό του αρθρικού χόνδρου και του συνδετικού ιστού. Είναι αναπόσπαστο συστατικό των γλυκοζαμινογλυκανών, όπως η θειική χονδροϊτίνη και υαλουρονικό οξύ και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για τη σωστή διαμόρφωση των οστών και αποτιτάνωση. Ο Ζεόλιθος περιέχει περισσότερες από 60% πυρίτιο, συμπληρώματα Silicon μαζί με ωμέγα-3, λιπαρά οξέα, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά και μέταλλα που είναι επωφελή για την καλή ανάπτυξη των οστών και του χόνδρου.

Ο Ζεόλιθος εξαλείφει την αμμωνία από την στρωμνή των ζώων.

Η αμμωνία είναι ένας από τους κινδύνους που απειλεί την  υγεία των αλόγων. Εφαρμόζοντας ζεόλιθο στην στρωμνή των σταυλισμένων αλόγων, μειώνουμε τον κίνδυνο αυτόν, και διατηρούμε ένα καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις αμμωνίας. Η εφαρμογή του επίσης κρίνεται απαρταίτητη στην μεταφορά των αλόγων.Τα πλεονεκτήματα από την της χρήση του ζεόλιθου για τον έλεγχο των οσμών είναι:

Πολύ οικονομικό και απλό στη χρήση.

Ασφαλές και μη τοξικό, ακίνδυνο σε περίπτωση κατάποσης.

Αποτρέπει το σχηματισμό της αμμωνίας η οποία προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό στα μάτια.

Αποτρέπει το σχηματισμό μούχλας και μυκήτων, και ως εκ τούτου βοηθά στην πρόληψη μυκητιάσεων.

Μειώνει έως και 65% του βάρους του την υγρασία, μειώνοντας έτσι τα προβλήματα των οπλών και τον αριθμό των εντόμων.

Διατηρεί την στρωμνή στεγνή για τα νεογέννητα ή τα ζώα, περιορίζοντας τις ασθένειας ή τραυματισμούς.

Μειώνονται ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις.

Δημιουργεί ένα πιο υγιές περιβάλλον.

Δρά ευεργετικά σε περίπτωση κατάποσης.

Η χρήση του είναι φιλική προς το περιβάλλον.

  • Μειώνει τις απώλειες θρεπτικών στοιχείων λόγω αεριοποίησης (απώλειες αζώτου με τη μορφή αμμωνίας) ή υδατομεταφοράς (νιτρώδη και νιτρικά) και συνεπώς συμβάλλει στη μείωση της ποσότητας των χρησιμοποιούμενων λιπασμάτων κατά 20-25%. Συνεπώς συνίσταται η προσθήκη του κατά την κομποστοποίηση των φυτικών υλικών και της ζωικής κοπριάς ξεκινώντας από τα δάπεδα των στάβλων.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Χρησιμοποιώντας το ζεόλιθο για τον έλενχο των οσμών σε σταβλισμένα άλογα,  χρησιμοποιούμε ένα φυσικό υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον. Πώς λειτουργεί: 

 Κάθε κόκκος ζεόλιθου περιέχει χιλιάδες μικροσκοπικούς πόρους και κανάλια που προσροφά την υγρασία και τα μόρια της αμμωνίας.  Μόλις η αμμωνία παγιδευτεί στο εσωτερικό της κρυσταλλικής του δομής εξουδετερώνεται από μια ισχυρή χημική αντίδραση.  Το αρνητικό φορτίο των ζεολίθων κόκκων απλά τραβάει τις θετικά φορτισμένες οσμές και άλλων ρύπων στην κυψελοειδή δομή του.

Ο ζεόλιθος είναι 100% φυσικό ορυκτό και μη τοξικό. Η τιμή του pH είναι 7,4. Εάν τα ζώα καταπιούν κατά λάθος ζεόλιθο όχι μόνο δεν κινδυνεύουν αλλά προέγεται η γένική τους υγεία. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε  με γυμνά χέρια ή γύρω από τροφή και το νερό με απόλυτη ασφάλεια.

Η κοπριά των αλόγων πλούσιο λίπασμα

Όταν απορρίπτεται στο έδαφος, η κοπριά των αλόγων που έχουμε κάνει χρήση ζεόλιθου ενισχύεται η ανάπτυξη των φυτών, γιατί η απορροφούμενη αμμωνία εξουδετερώνεται και απελευθερώνεται  σταδιακά το άζωτο στα φυτά χωρίς να εκπλένεται στα υπόγεια ύδατα.

×