0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Ο Ζεόλιθος στα Κατοικίδια

Πρόκειται για 100% φυσικό και αδρανές προϊόν χωρίς καμιά χημική κατεργασία.

Ως υπόστρωμα  δεσμεύει την υγρασία, την αμμωνία και τις οσμές.

Δημιουργεί υγιές περιβάλλον. 

Μειώνει την συχνότητα αλλαγής του υποστρώματος.  

Δεσμεύει τις αλλεργιογόνες ουσίες.

Μειώνει τη φαγούρα, τη διάρροια, την οξέωση, την εντερίτιδα και άλλες γαστρεντερικές παθήσεις. Βελτιώνει την ανάπτυξη των οστών.  

 

Βοηθάει στην πέψη και στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.               

Μειώνει την ανάγκη για αντιβιοτικά και φάρμακα.

Δεσμεύει και απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα.

Μείωνει  την ποσότητας τροφής που προσλαμβάνει ημερησίως το πτηνό, χωρίς μείωση της θρεπτικής απόδοσης, (μείωση κόστους εκτροφής κατά  20%).

Δεν δεσμεύει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, και φαρμακευτικά προϊόντα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόστρωμα υγιεινής των κλωβών πτηνών με εκπληκτικές ιδιότητες, ως άμμος υγιεινής γατών και στην στρωμνή των ζώων κατά τον σταβλισμό τους αλλά και ως υπόστρωμα φωλιάς με εκπληκτικές ιδιότητες κατά της διάρροιας των νεοσσών. Επίσης δεν είναι τοξικός, δεν οξειδώνει τα υλικά με τα οποία έρχεται σε επαφή (κιγκλιδώματα, σχάρες δαπέδων).       

Ο ζεόλιθος Gordes είναι προϊόν εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πρόσθετο ζωοτροφών, για χρήση σε ορνιθοτροφικές και χοιροτροφικές μονάδες ως δεσμευτικό των αφλατοξινών. Οδηγία 70/524/eec και REGULATION (EU) No 651/2013.

Υψηλό ποσοστό κλινοπτινόλιθου, απαλλαγμένο από επιβλαβείς προσμίξεις όπως βαρέα μέταλλα, διοξίνες κλπ. Διασφάλιση  Ποιότητας(FAMI-QS, ISO 9001/2008)

Μείωση οσμών στα κατοικίδια ζώα

ΧΡΗΣΗ: Η χρήση του ζεόλιθου στην στρωμνή των πτηνών και κατοικιδίων συμβάλλει στην δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος.

 Αναμιγνύοντας 2-3 κουταλιές της σούπας ζεόλιθο 2,5-5mm  (μπορεί να χρειαστεί και  περισσότερο ανάλογα το  μέγεθος του κλουβιού) με τ ο υπόστρωμα που χρησιμοποιούμε για το κατοικίδιό μας και ανακατεύοντας καλά μειώνουμε τις μυρωδιές από τα ούρα των κατοικίδιων λόγω της δέσμευσης της αμμωνίας που παράγεται από τα ούρα.

Επίσης μειώνεται κατά πολύ και η υγρασία στην φωλιά του ζώου. Εναλλακτικά τοποθετούμε 1-2 εκατοστά ζεόλιθο 2,5-5mm στον πάτο και σε όλη την επιφάνεια της φωλιάς και από πάνω σκεπάζουμε με άμμο ή ροκανίδι. Κάθε φορά που αλλάζουμε την άμμο ή τα ροκανίδια μας πετάμε και τον παλιό ζεόλιθο και προσθέτουμε νέο. Έτσι διατηρούμε ένα άοσμο και υγιεινό περιβάλλον στο κατοικίδιό μας.

Η Χρήση του ζεόλιθου στην στρωμνή:

Με την χρήση του ζεόλιθου, δεσμεύεται το μεγαλύτερο της ποσοστό.

Συνιστούμε το σκόρπισμα ζεόλιθου στη στρωμνή και το ράντισμα της με Αποτελεσματικούς  Μικροοργανισμούς (ΕΜ) σε διάλυση 1:100 ή 1:50, ανάλογα με την υγρασία.

Προστασία από ψύλλους

Μπορούμε να πασπαλίσουμε ζεόλιθο πούδρα στα κατοικίδια μας και στη φωλιά τους. Δεν περιέχει χημικά έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κατοικίδια μικρής ηλικίας. Επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα σε διάστημα 5 ημερών και έτσι απαλλάσσονται τα κατοικίδια από οποιαδήποτε παράσιτο στο δέρμα τους.

Φιλτράρισμα νερού ποτίστρας

Όπως και για τους ανθρώπους, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του νερού και για τους μικρούς μας φίλους. Τοποθετούμε στην ποτίστρας μέχρι μια χούφτα ζεόλιθο διαμέτρου 2,5-5mm ανάλογα με το βάρος του ζώου.                  

Ο ζεόλιθος θα λειτουργήσει ως φίλτρο δεσμεύοντας τοξίνες, βαριά μέταλλα και θα απομακρύνει δυσάρεστες οσμές και βακτήρια βελτιώνοντας την ποιότητα και τη γεύση του νερού. Θα χρειαστεί καινούργιος ζεόλιθος όταν επιστρέψει η δυσάρεστη γεύση και οσμή.

Χρήση του Ζεόλιθου στα Ενυδρεία.

Η προσθήκη του φυσικού ζεόλιθου στο νερό, έχει ως αποτέλεσμα τη δέσμευση ανόργανων, οργανικών, οργανομεταλλικών, αερίων, βακτηριδίων, κυανοβακτηριδίων, μετάλλων και ραδιονουκλιδίων σε ποσοστό που κυμαίνεται από 20% έως 100%. Ο ζεόλιθος εμπλουτίζει το νερό σε οξυγόνο (οξυγωνούχα ρεύματα) και ρυθμίζει το pH των υδάτων προς το ουδέτερο, αυξάνοντας ή μειώνοντας αυτό, ανάλογα με την οξύτητα ή αλκαλικότητα τους.

Πρόσθετες πληροφορίες για τον ζεόλιθο:

Ο ΖΕΟΛΙΘΟΣ είναι προϊόν υψηλής απορροφητικότητας και αποθήκευσης της αμμωνίας και του φωσφόρου. Μόλις τα ιόντα αμμωνίου και φωσφόρου βρεθούν εντός του δικτυωτού πλέγματος του ζεόλιθου, δεσμεύονται από αυτόν. Όταν χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο ανταλλαγής ιόντων ή σαν υπόστρωμα του πυθμένα μειώσει την περιεκτικότητα του γλυκού νερού σε αμμωνία και φώσφορο τουλάχιστον 90%.
Επίσης με την χρήση του ζεόλιθου εμπλουτίζεται το νερό με επιπλέον διαλυμένο οξυγόνο κάνοντας καλύτερη και πιο άνετη την διαβίωση των ψαριών.
Το νερό αποκτά πολύ καλή καθαρότητα και ρυθμίζεται το PH του προς το ουδέτερο.
Το προϊόν είναι 100% φυσικό, ανθεκτικό, και ελέγχει την ανάπτυξη άλγης σε λίμνες και δεξαμενές ενυδρείων.
Κατά τη διάρκεια εκτροφής των ψαριών δημιουργείται αμμωνία που μπορεί γρήγορα να μολύνει ένα υδροβιότοπο. Η αμμωνία, παράγεται από τα βράγχια και τα ούρα των ψαριών καθώς και από τη βακτηριακή αποσύνθεση των μη καταναλωθέντων τροφών και των κοπράνων. Η αέρια αμμωνία διαλύεται εύκολα στο νερό και σχηματίζει ιόντα αμμωνίου. Η αμμωνία είναι τοξική και μειώνει την ικανότητα της αιμοσφαιρίνης στο αίμα να δεσμεύει το οξυγόνο.   Η αμμωνία καταστρέφει τα βράγχια, μειώνοντας το οξυγόνο που χρησιμοποιούν.

Ο ζεόλιθος είναι μη-διαλυτός, αντιβακτηριδιακός και απομακρύνει πάνω από το 90% των ιών και βακτηρίων από το ενυδρείο ή την πισίνα.

 Απορροφά επίσης τα χλωριόντα, το σίδηρο, και το μαγγάνιο. Η μοναδική κρυσταλλική δομή του ζεόλιθου μειώνει την ανάγκη για συχνή ανανέωση του νερού, λειτουργώντας ως φυσικό ανανεωτικό φίλτρο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο μέσα στην δεξαμενή ή το ενυδρείο ή εναλλακτικά και σαν υπόστρωμα στον βυθό μαζί με χαλίκια και άμμο.
ΧΡΗΣΗ: Η απαιτούμενη ποσότητα ζεόλιθου στο ενυδρείο καθορίζεται με βάση την αναλογία 700gr -1 Kg ζεόλιθου ανά 100 λίτρα νερό. Ο ζεόλιθος χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο σε γλυκό νερό και ποτέ σε θαλασσινό.

×