0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Ζεόλιθος για Οικιακή Χρήση

Φιλτράρισμα Οικιακού και Ανακυκλώσιμου Νερού

Ξεπλύνετε μερικές πέτρες ζεόλιθου διαμέτρου 2,5-5mm και τοποθετήστε τες σε μια κανάτα ή σε ένα μπουκάλι με νερό. Ο ζεόλιθος θα λειτουργήσει ως φίλτρο δεσμεύοντας τοξίνες, βαριά μέταλλα και θα απομακρύνει δυσάρεστες οσμές και βακτήρια βελτιώνοντας την ποιότητα και τη γεύση του νερού. Ξαναγεμίστε με νερό πολλές φορές με τις ίδιες πέτρες, οι οποίες θα αλλάξετε όταν το νερό εμφανίσει πάλι δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Χρήση σε φρούτα και λαχανικά

Προκειμένου να παγιδέψετε τα επικίνδυνα χημικά υπολείμματα από φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά, βάλτε σε ένα μπολ τα τρόφιμα που θέλετε να πλύνετε, γεμίστε με νερό και ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ζεόλιθο σε μορφή πούδρας.

Χρήση του Ζεόλιθου για εξαφάνιση Οσμών, Μυκήτων και Βακτηρίων στα Παπούτσια.

ΧΡΗΣΗ: Ρίχνοντας το βράδυ σε κάθε παπούτσι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη (πούδρα 0,05mm) και διανέμοντάς το καλά στο εσωτερικό του, μειώνουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές στα παπούτσια, τις κάλτσες αλλά και τα πόδια μας. Ο ζεόλιθος αδρανοποιεί μύκητες, ιούς και βακτήρια και μας χαρίζει υγεία.

Μπορείτε επίσης αν έχετε πρόβλημα με μυκητιάσεις στα πόδια να ανακατέψετε 2 κουταλάκια του γλυκού ζεόλιθο με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό σε ένα φλιτζανάκι του καφέ και αφού ανακατέψετε καλά και γίνει σαν λάσπη τοποθετείτε με τα χέρια την λάσπη στα σημεία των ποδιών όπου έχετε πρόβλημα αφήνετε 20-25 λεπτά να στεγνώσει στα πόδια σας και μετά ξεπλένετε καλά με νερό να φύγει η λάσπη.

Χρήση στο ψυγείο.

Τοποθετήστε ένα μπολ με ζεόλιθο διαμέτρου2,5-5mm, χωρίς να το σκεπάσετε, ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα του ψυγείου σας. Ο ζεόλιθος θα προσφέρει έξτρα οξυγόνωση και ψύξη, και έτσι θα εξοικονομείτε ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης θα απορροφάει τις οσμές των φαγητών και την υγρασία του ψυγείου διατηρώντας           αναλλοίωτα τα τρόφιμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.                                             Μπορείτε να αλλάζετε τον ζεόλιθο στο μπολ κάθε 3 μήνες περίπου.

Καθαρισμός μαγειρικών συσκευών


Ο ζεόλιθος έχει αποδειχθεί ως ένα εξαιρετικό βιολογικό πρόσθετο για τον καθαρισμό των μαγειρικών σκευών. Καθαρίζει με ευκολία κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά.
Στο σφουγγάρι μαζί με το σαπούνι προσθέτουμε λίγο ζεόλιθο άμμο ή πούδρα και τρίβουμε κανονικά. Θα καθαρίσουν με αυτό τον τρόπο πολύ δύσκολα  υλικά όπως καμμένα λίπη.

Χρήση σε Ντουλάπια και Αποθήκες

Τοποθετήστε μέσα στα ντουλάπια ή σε χώρους με μεγάλη υγρασία ένα μπολ με ζεόλιθο διαμέτρου 1-3mm ή 2,5-5 mm χωρίς να το σκεπάσετε.

 

Μείωση των Οσμών σε Κλειστούς Χώρους.

Εδώ και πολλά χρόνια ο φυσικός ζεόλιθος χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρίες για τον καθαρισμό του αέρα εσωτερικών χώρων δεδομένου ότι είναι 100% φυσικό ορυκτό, αβλαβές και άοσμο. ΧΡΗΣΗ: Με την τοποθέτηση 500gr-1000gr φυσικού ζεόλιθου διαμέτρου 2,5-5mm σε ένα απλό μπολάκι ή πιάτο στον χώρο που παράγονται μυρωδιές από φαγητά, βαφές, καπνό κλπ, παρατηρούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μυρωδιές εξαλείφονται. Ο ζεόλιθος φροντίζει ώστε να προσλαμβάνει και να αδρανοποιεί ιούς, μύκητες, βακτήρια και αλλεργιογόνα που αιωρούνται στο χώρο όπως άλλωστε κάνει και στους ιονιστές-καθαριστές του αέρα.

Στο Πλύσιμο των Ρούχων 

Η προσθήκη ζεόλιθου στο πλύσιμο σε μορφή πούδρας ή σκόνης μπορεί να μειώσει την ποσότητα του απορρυπαντικού σας έως και 70% και να εξαλείψει την ανάγκη μαλακτικού. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων και μειώνει τις πιθανές αλλεργίες που προκαλούν οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών.

Οικολογικό καθαριστικό

Δημιουργούμε ένα πολύ απλό σκεύασμα : σε 1 λίτρο νερό στύβουμε μισό λεμόνι και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ζεόλιθο. Ανακινούμε πολύ καλά και είναι έτοιμο. Έτσι έχουμε ένα πολύ οικονομικό και οικολογικό προϊόν καθαρισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μαγειρικά σκεύη, καθαρισμό πάγκου και πατώματος.

Πρώτες Βοήθειες

Για να μειώσετε τον πόνο και το πρήξιμο από ένα διάστρεμμα,

Τοποθετείστε παχιά λάσπη στην πληγείσα περιοχή ή απλώστε σε επιδέσμους μια πολύ λεπτή στρώση λάσπης με ζεόλιθο και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε αυτούς τους επιδέσμους σαν κομπρέσες.

Για ηλιακά εγκαύματα ή ήσσονος σημασίας  εγκαύματα

Εφαρμόστε μια πολύ λεπτή στρώση λάσπης με ζεόλιθο. Ξεπλύνετε όταν στεγνώσει και εφαρμόσετε ξανά αν είναι απαραίτητο.

Για να περιορίσετε την φαγούρα στο δέρμα

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας στο χλιαρό νερό της μπανιέρας , και κάνετε μπάνιο με ζεόλιθο για 20 λεπτά.

Θεραπεία ούλων και πονόδοντου

Μετά το φαγητό, το κάπνισμα και τον καθαρισμό των δοντιών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεόλιθο με νερό, ξεπλύνετε το στόμα / γαργάρα .
Για τη θεραπεία των ούλων χρησιμοποιήστε πηχτή λάσπη που θα καλύψει πλήρως τα ούλα, και ξεπλύνετε το στόμα μετά από περίπου 5 λεπτά. Μην ανησυχείτε για τυχόν κατάποση, καθώς είναι αβλαβής.
Καλύπτοντας ένα δόντι που πονάει με παχιά λάσπη θα ανακουφιστείτε άμεσα από τον πόνο.

Χρήση στις γλάστρες

Για καλλιέργειες σε γλάστρες ανοίγουμε τρύπα στο χώμα και ρίχνουμε μισή κούπα του καφέ ζεόλιθο ή 120gr περίπου για κάθε 15cm της διαμέτρου της γλάστρας και αναμιγνύουμε το ζεόλιθο με το χώμα.
Ανακατεύουμε καλά ζεόλιθο και χώμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.

Αμέσως μετά ποτίζουμε το φυτό. Ζεόλιθο στη γλάστρα δεν ξαναρίχνουμε   τουλάχιστον για ένα χρόνο. Έτσι δίνουμε πιο πολύ οξυγόνο στο φυτό, με αποτέλεσμα να αποκτά υγειές ριζικό σύστημα και μεγαλύτερη ανθοφορία.
Για προετοιμασία εδάφους σε 10Kg γης 1 kg ζεόλιθος.

×