0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Ο κ Κώστας Δημητρόπουλος από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας αν και δεν είναι επαγγελματίας αγρότης, τα τελευταία χρόνια καλλιεργεί πρώιμο  καρπούζι σε 40  στέμματα.

Η καλλιέργεια αρχίζει στα μέσα Φεβρουαρίου  σε νάιλον χαμηλής κάλυψης εφαρμόζοντας από τα πρώτα στάδια της καλλιέργειας την τεχνολογία των ΕΜ και το τρυχόδερμα  Vital Tricho.

 Κάθε χρόνο κατορθώνει  να έχει πρόωρο καρπούζι, αρχές Μαΐου,  με λιγότερα λιπάσματα και καθόλου φυτοφάρμακα. Το 2023 μια ημέρα πριν την φύτευση  ψέκασε το φύλλωμα με ανθρακικό ασβέστιο  (CaCO3) και την επόμενη ημέρα λίγο πριν την φύτευση  εμβάπτισε τα φυτά σε διάλειμμα με ΕΜ,  κεραμική σκόνη και bio.lit. ( φωτό 1) 

Στο πρώτο  πότισμα με σταγονίδια εφάρμοσε  80 gr Vital Tricho   ανά στρέμμα (  300  φυτά /στρέμμα) 

Αυτό που εντυπωσίασε  ήταν η ανάπτυξη του φυτού μετά από 10 ημέρες σε σχέση με τον μάρτυρα, αλλά και από γειτονική καλλιέργεια με την ίδια ποικιλία και ίδιο   προμηθευτή  φυτού.  ( φωτό 2) 

Με το BB-Μultical (CaCO3)  

  • Αυξάνεται η φωτοσυνθετική ικανότητα του φυτού.
  • Διευκολύνεται η  μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων. 
  • Ρυθμίζεται η ισορροπία του  νερού και του CO2 στο εσωτερικό των κυττάρων του φυτού. 

Το Vital Tricho-P:  Υδατοδιαλυτή σκόνη με ωφέλιμους μικροοργανισμούς και μύκητες μυκόριζας για το έδαφος.

Ο μύκητας αποικίζει στην εξωτερική επιφάνεια της ρίζας, καταστέλλοντας τη δυσμενή επίδραση των παθογόνων μικροοργανισμών του εδάφους με αποτέλεσμα να έχουμε υγιή φυτά, με περισσότερη διάθεση των θρεπτικών στοιχείων, λιγότερο ευαίσθητα σε ασθένειες, και  λιγότερες εφαρμογές με χημικά (μυκητοκτόνα) και λιπάσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Awesome Work

You May Also Like

×