0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Σωστό κλάδεμα για την πρόληψη των ασθενειών ξύλου.

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του αμπελιού (ίσκα, ευτυπίωση, φόμοψη), αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της αμπελοκαλλιέργειας.
Οι παθογόνοι μύκητες είναι κατά κύριο λόγο παράσιτα πληγών και η μετάδοσή τους σχετίζεται άμεσα με το χειμερινό κλάδεμα και τις καιρικές συνθήκες.Για την αντιμετώπιση αυτών των ασθενειών, συνιστάται εκτός από τη λήψη βασικών προληπτικών πρακτικών, να επικαλύπτονται οι τομές με ειδικό μίγμα ΕΜ κεραμικής πάστας.  Μέθοδοι που αποτρέπουν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών και μυκήτων:      

  1. Επικάλυψη των πληγών με τηνΕΜ κεραμική πάστα, με πινέλο.
  2. Με το ίδιο μίγμα αλλά πολύ πιο αραιωμένο να ψεκάσετε όλα τα πρέμνα  ώστε να  μουμιοποιηθούν τα αυγά και οι προνύμφες βλαβερών εντόμων που διαχειμάζουν στις ρωγμές των πρέμνων, και να αποτρέψετε  επίσης την οξείδωση.                                  
  3. Nα γίνει ένας ψεκασμός,  αμέσως μετά την εργασία του κλαδέματος (εντός 24 ωρών), με  Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς  2% και σκόνη πυριτίου ( ζεόλιθο πούδρα 0,02mm σε αναλογία 1-1,5%.                                                                                                

Μετά το κλάδεμα και μέχρι το φούσκωμα των ματιών, συνιστάται ψεκασμός των πρέμνων με το πιο κάτω σκεύασμα:                                                                               

Δοσολογία για 1 στρέμμα:                                          

2 λίτρα  BB Boden ή EMΑctive

1 κιλό ζεόλιθο πούδρα 0,02mm

25-50 λίτρα νερού                                                                                                                

Εφαρμογή:

Αμέσως μετά τον ψεκασμό φροντίζουμε με έναν καλλιεργητή να ενσωματώνουμε  4-5 εκατοστά τα αγριόχορτα  στο έδαφος. Καλό είναι ο ψεκασμός να γίνεται το βράδυ ή το πρωί (όχι με έντονο ηλιακό φως). Επιδιώξτε να συνδυάσετε τον καταστροφέα με τον ταυτόχρονο ψεκασμό των κομμένων χόρτων.                                                                                                 Κάθε φορά που θα κόβουμε τα αγριόχορτα του χωραφιού με καταστροφέα, να επαναλαμβάνεται ο παραπάνω ψεκασμός, με την προϋπόθεση να υπάρχει στο έδαφος αρκετή υγρασία.

Τα φυτικά υπολείμματα αλλά και η χλωρή λίπανση, προσφέρουν  στο έδαφος οργανική μάζα υψηλής ποιότητας. Ο ψεκασμός των υπολειμμάτων αυτών με Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς BB Boden ή EMΑctive πριν την ενσωμάτωσή τους στο έδαφος με έναν καλλιεργητή, προωθεί σε μεγάλο βαθμό τη μετατροπή των οργανικών ουσιών σε χούμο (compost), καταστέλλει τους υφιστάμενους επιζήμιους μύκητες του εδάφους (μυκοτοξίνες διαμορφωτές) και συντομεύει το σχηματισμό του compost.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Awesome Work

You May Also Like

×