0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Date:

Client:

Category:

Service:

Organic Products

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΥΠΑΣΜΑΤΑ

Ο κ. Βρυώνης Κώστας   διατηρεί στην Γλυφάδα Πυλίας  ελαιοπερίβολο 27  στρεμμάτων με δέντρα ηλικίας από 60 έως και 150 ετών.

Τα τελευταία 14 χρόνια δεν οργώνει τις ελιές του και δεν κάνει χρήση χημικών λιπασμάτων.

Αλέθει  με έναν θρυμματιστή όλα τα κλαδέματα, και τα εναποθέτει γύρω από τις ελιές,  ώστε να περιορίζει τα ζιζάνια και να διατηρείται η υγρασία του εδάφους.

Κάθε φορά που κόβει τα αγριόχορτα του χωραφιού, με καταστροφέα, ( Άνοιξη και Φθινόπωρο) εφαρμόζει με πιεστικό και έναν ψεκασμό εδάφους, περιμετρικά των δέντρων με ωφέλιμους μικροοργανισμούς ΕΜ   (ΒΒ boden).

Επιδιώκει οι ψεκασμοί αυτοί να γίνεται όταν υπάρχει ικανοποιητική υγρασία στο έδαφος ή όταν αναμένεται βροχή. Η δοσολογία των ΕΜ είναι 3 -5 λίτρα ανά στρέμμα.

Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή πείστηκε ότι οι μικροοργανισμοί κάνουν «δουλειά»   όταν διαπίστωσε ότι στο έδαφος είχε αναπτυχθεί μεγάλο αριθμός μανιταριών.

Στην συνέχεια με τις συχνές εφαρμογές παρατήρησε ότι το έδαφος είχε μεγάλο  αριθμό γεωσκολήκων και ήταν αρκετά μαλακό (αφράτο).   

Τα χημικά λιπάσματα έχουν αντικατασταθεί με το tsai compost, με την εδαφοκάλυψη διαφόρων οργανικών υλικών ( κυρίως φύλλα ελιάς).

Αμέσως μετά την συγκομιδή ψεκάζει το φύλλωμα με ΕΜ και ζεόλιθο, χωρίς να παραλείπει σε αυτόν τον ψεκασμό να λούζει και τους κορμούς των δέντρων.

Ακολουθούν άλλοι 3 τουλάχιστον ψεκασμοί, πριν την ανθοφορία μετά την ανθοφορία και ανάλογα τις καιρικές συνθήκες άλλος ένας τον  Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

Στον ψεκασμό πριν την ανθοφορία αλλά και κατά την ανθοφορία εφαρμόζει  σε βυτίο των 500 λίτρων  1% BB Boden και 500 gr Vital Tricho.

Μετά την ανθοφορία με 2%  BB Boden, 10 κιλά ορυκτή σκόνη πυριτίου ( ζεόλιθο πούδρα) και 2,5 κιλά διήθημα ορού γάλακτος (ως προσκολλητικό του ορυκτού πετρώματος). Η ίδια δοσολογία και στους επόμενους.

Τα τελευταία δυο χρόνια ενεργοποιεί και μόνος του ΕΜ και παρασκευάζει υγρό ψεκασμού με τσουκνίδες (τσουκνόζουμο) για προστασία από καλόκορη και αύξηση της ανθεκτικότητας.

Αποτελέσματα

Η Naturam διαθέτει συμπυκνωμένα εκχυλίσματα τσουκνίδας και αλογοουράς, με βακτήρια γαλακτικού οξέος, φωτοσυνθετικά βακτήρια, ζύμες και μελάσα από ζαχαροκάλαμο.

loader

CLOSED PROJECTS

Latest Projects List

×