0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Ημερομηνία:

Πελάτης:

Κουτλάκης Μανώλης

Κατηγορία:

Service:

Organic Products

Τα ΕΜ στην πτηνοτροφία

Ο κ. Κουτλάκης Μανώλης από  το Ρέθυμνο έχει δημιουργήσει μια μικρή μονάδα από κότες ωοτοκίας.

Προκειμένου να εξαλείψει μυρωδιές και μύγες και να αποφύγει την χρήση διαφόρων εμβολίων και αντιβιώσεων, εφαρμόζει τους Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς Multikraft.

Εκτός από την εξάλειψη των μυρωδιών και εντόμων, διαπίστωσε ότι τα αυγά έχουν ομοιόμορφο ανθεκτικό κέλυφος, και  ο κρόκος τους είναι πιο μεγάλος με έντονο κίτρινο χρώμα.                                                                                                               Η μονάδα του αν και δεν διέθετε μόνωση ή θέρμανση, είχε μόνο τέσσερες απώλειες στις 240 κότες. Επίσης δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει κάποια αντιβίωση ή άλλο φάρμακο γιατί όσο, οι κουτσουλιές τους ήταν στερεές και θρυμματιζόντουσαν, δεν ανησυχούσε για την υγεία τους.

Μας διαβεβαιώνει ότι η όλη διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη.

Για την ποιότητα του νερού που πίνουν έχει κρεμάσει στην  δεξαμενή του νερού των 250 λίτρων ένα ΕΜ κεραμικό.

Μια φορά την εβδομάδα, ψεκάζει όλες τις επιφάνειες, πάτωμα και φωλιές με μια ψεκαστήρα των 10 λίτρων που έχει προσθέσει 10ml  Emc προ βιοτικό καθαριστικό.

Κάθε ημέρα στην τροφή που ετοιμάζει ανά 10 κιλά τρίσπορο καρπό και 10 κιλά καρπό ωοτοκίας,  αναμιγνύει  300 gr ζεόλιθο. Το μίγμα αυτό το καταβρέχει με ένα καταβρεχτήρι 3 λίτρων νερό που έχει προσθέσει 40 ml FKE ( Ενεργούς Μικροοργανισμούς με βότανα).

Όταν τις ταΐζει πίτουρα, τα μουλιάζει από το βράδυ στο νερό με την προσθήκη 40 ml FKE ανά 20 κιλά τροφής. Εδώ και αρκετό καιρό, τρις φορές την εβδομάδα, προσθέτει τούς ΕΜ με τα βότανα και στο νερό που πίνουν, 10 ml ανά 100 λίτρα νερού. Τα ιδία προϊόντα εφαρμόζει και στην καινούργια μονάδα που ετοίμασε για 400 κοτόπουλα.

Αποτελέσματα

Η εφαρμογή των ΕΜ  Multikraft®  (FKE με βότανα),  συμβάλουν  αποτελεσματικά στην υγεία των πτηνών παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν συμπλήρωμα στην τροφή και στο νερό, αλλά και σαν βιολογικό απολυμαντικό για την υγιεινή και απολύμανση των χώρων εκτροφής, των σκευών, του πόσιμου νερού, των ιδίων των πτηνών.

Αυξάνουν  την άμυνα στις ασθένειες, την όρεξη και τον μεταβολισμό της τροφής, την αναπαραγωγή, και την βιωσιμότητα των νεογνών, χωρίς την αναγκαιότητα χρήσης απολυμαντικών και αντιβιοτικών.

loader

CLOSED PROJECTS

Latest Projects List

×