0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Ημερομηνία:

30/04/2022

Πελάτης:

Όνομα πελάτη

Κατηγορία:

Προϊόν

Organic Products

ΕΜ Κεραμική Πάστα

Εφαρμογή ΕΜ κεραμικής πάστας σε καλλιέργεια καρυδιάς 30 στρεμμάτων στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, κατά την καλλιεργητική περίοδο 2022.

Χρήση ΕΜ Κεραμικής Πάστας για την επάλειψη κορμών νεαρών δέντρων καρυδιάς (3 και 4 ετών)  και πληγών κορμού σε όλα τα δέντρα

«Σας παραθέτουμε μια σύντομη περιγραφή της χρήσης των Ενεργών/Ωφέλιμων μικροοργανισμών της εταιρίας NATURAM στην καλλιεργητική μας πρακτική:

Tον Μάρτιο μήνα, προκειμένου να προστατεύσουμε τους κορμούς των νεαρών δέντρων από τα ηλιοκαύματα και κυρίως από παθογόνους μικροοργανισμούς (μύκητες και βακτήρια) και να  μουμνοποίησουμε τα αυγά  και τις προνύμφες βλαβερών εντόμων που διαχειμάζουν στους κορμούς, πραγματοποιήσαμε μια  επάλειψη σε όλους τους κορμούς με ΕΜ κεραμική πάστα.

Προτιμήθηκε το προϊόν αντί της χρήσης βορδιγάλειου πολτού/πάστας για να αποφύγουμε την συνεχή εναπόθεση βαρέων μετάλλων στη ριζόσφαιρα του εδάφους. Στην καρυδιά συνίσταται η επάλειψη των κορμών κατά την φθινοπωρινή και εαρινή περίοδο με βορδιγάλειο πολτό για την πρόληψη ασθενειών κορμού). Εφαρμόζεται πολύ εύκολα, είναι 100% βιολογική (η ΕΜ κεραμική πάστα αποτελείτε  από ορυκτή σκόνη πυριτίου, ΕΜ κεραμική σκόνη,  διήθημα ορού γάλακτος και Ενεργούς Μικροοργανισμούς). Εφαρμόζεται τοπικά σε πληγές ή τομές με πινέλο ή βούρτσα, και σε μεγαλύτερη διάλυση με ψεκαστήρα. Έχει μεγάλη καλυπτικότητα και σταθερή εφαρμογή που διαρκεί. Με 20 κιλά κεραμική πάστα έγινε επάλειψη κορμών σε 220 νεαρά δέντρα, επάλειψη όλων των πληγών σε κορμούς 320 δέντρων.

Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, καθώς αποτρέψαμε τις επαναμολύνσεις και εξασφαλίσαμε  την επούλωσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίσσεψαν και υλικά για την παρασκευή  επιπλέον ποσότητας πάστας .

Επειδή η επάλειψη των κορμών των δέντρων με ΕΜ Κεραμική πάστα κατά την περίοδο του φθινοπώρου προστατεύει τα δέντρα από τις παγωνιές, θεωρώ ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για είδη δέντρων που είναι ευαίσθητα στους χειμερινούς παγετούς.

Επίσης, σκέφτομαι στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο να δοκιμάσω την πάστα σε τομές κλαδεμάτων και στην φετινή στις τομές εμβολιασμού γιατί πιστεύω ότι θα βοηθήσει όχι μόνο στην προστασία των τομών από παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά και στην καλύτερη και ταχύτερη επούλωση τους».

Αποτελέσματα

loader

ολοκληρωμενα έργα

Δείτε παρόμοια έργα...

×